top of page
WhatsApp Image 2023-08-21 at 15.16_edited.jpg

DERMOKOZMETİK

 

DERMOKOZMETİK NEDİR?

 

Dermokozmetik kelimesi, bir tıp dalı olan dermatoloji ile kozmetik kelimelerinin birleşiminden oluşan bir terimdir.  Genel anlamı ile belirli cilt problemlerinin düzeltilmesinde, cildin korunmasında, cilt konforunun sağlanmasında, yaşlılık belirtileri gibi sorunların önlenmesinde ya da hafifletilmesinde kullanılan ürünleri ifade eder.

Dermokozmetik ürünler: Krem, losyon, tonik, cilt serumu, temizleme jeli, köpük, şampuan, jel, katı pudra, maske şeklinde olabilir. Bunun yanı sıra yağ karışımları da sık sık kullanılan ürünler arasındadır.

Dermokozmetikler, ABD ve bazı Avrupa ülkelerinde  OTC (over- the- counter / tezgah üstü reçetesiz satılan ilaç) kategorisinde sınıflandırılmaktadır ve bu konunun uzmanlarına göre, dermatoloji ilaçlarının ve kozmetik ürünlerinin özelliklerinin bir kısmını içinde barındıran ürünler olarak değerlendirilmektedir.

DERMOKOZMETİK İLE KOZMETİK ARASINDA FARK VAR MIDIR?

 

Dermokozmetik ürünler kozmetik ürünlerinden farklı olarak, derinin daha alt  tabakaları tarafından emilerek, derin katmanlara da etki ederler. Dolayısıyla, cildi olası problemlerden korumak ve zaten ciltte var olan problemleri düzeltmek amacı ile kullanılırlar.  Kozmetiklerden bir farkları da, uygulandıkları yüzeyde uzun süre etkinliğini devam ettirmesidir.

Diğer önemli bir fark ise dermokozmetik ürünlerin içinde daha yüksek konsantrasyonda aktif içerikler bulunur. Bu aktif içeriklerin cilt tarafından emilimi ile leke, hassasiyet, kuruluk, akne ve benzeri gibi cilt rahatsızlarının çözümü de mümkün olur. Performansları daha etkin ve barizdir.

pexels-photo-3059398.jpeg
pexels-photo-5069432.jpeg

Dermokozmetik markalar cildin yapısını ve dış görünümünü etkilemek için farklı aktif içerikler kullanırlar. En popüler aktif içerikler aşağıdaki gibidir:

- Antioksidanlar  retinol, vitaminler ( B,C,E ) , koenzimQ10 ,alpha-lipoic acid (ALA) hyalunanic asit ve polifenoller

- Peptitler ciltteki kolajeni desteklerler.

- Doğal bitkisel içerikler; yeşil çay, üzüm çekirdeği, Aloe vera gibi.

Yapılan araştırmalar dermokozmetiklerin;  kozmetik ürünlere göre daha çok tercih edildiğini ortaya koymuştur. Güneş, hava kirliliği, bakteriyel ortamlar gibi artan olumsuz çevresel faktörlere karşı kişiler daha kalıcı ve etkin çözümler sunan dermokozmetik ürünlerini tercih etmektedir.

BİZİ SOSYAL MEDYADAN

TAKİP EDİN!

  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube

“Eczacılık ne un ticaretidir, ne üzüm ticaretidir, ne de sirke ticaretidir; bir sanattır, bir ilimdir; hastaya bakmak ilminin bir şubesidir. Bundan dolayı eczane, hiçbir memlekette doğrudan doğruya bir ticaret müessesesi telakki edilmemiştir. Çünkü, bütün bir memleketin, hepimizin hayat ve sıhhatine ait bir meseledir.”

Sene 1927, T.C İlk Sağlık Bakanı 4. Başbakanı Değerli Bilim İnsanı Refik Saydam

bottom of page